Skip links

VTH (ABW1) opleiding

Home » VTH opleidingen

In het voorjaar van 2023 heeft Envire Omgevingsopleidingen een modulair concept van de opleiding Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) gelanceerd. Ons antwoord op de huidige ABW 1 opleiding. De uitgangspunten van deze VTH opleiding zijn: Blended Learning, modulair, altijd actueel en vakinhoudelijk sterk.

Maatwerk opleiding mogelijk

Totaal opleiding

Losse modules ook beschikbaar

Direct inschrijven.

Totale duur cursus

14 lesdagen

Kosten cursus

€6.175,- excl. btw

Startdatum

Medio mei 2024
Regio Midden Nederland

Modulair concept

E-learning omgeving

Gekwalificeerde opleider

leiden-g28fad996e_1280

Hoe werkt de overheid?

Module 1

Een basis module bestuurskunde voor alle VHT / ABW opleidingen leidt tot een brede basis om van start te gaan. De wereld van fysieke leefomgeving is complex, bestuurlijk en politiek. De deelnemers krijgen inzicht in het landschap en speelveld, zodat zij weten in welke context zij werkzaam zijn.

Direct aanmelden
Overig

Casemanagement

Module 2

De juridisch casemanager beoordeelt of de aanvragen volledig zijn en voldoen aan alle eisen. De procedure, de kritieke punten van initiatief tot aan vergunningverlening staan centraal. In deze module leren wij de toekomstige casemanagers (of iedereen die met de rol te maken heeft) -met oog op de doelen van de Omgevingswet- hun werk te organiseren en te professionaliseren.

Direct aanmelden
pexels-monica-silvestre-4249477compress5

Bouwplantoetsing

Module 3

De bouwplantoetsing, toezicht en handhaving is de regisseur van vergunningsprocessen met betrekking tot de bouw. De coördinerende rol, waarbij inhoudelijke kennis nodig is van het Bbl en de Omgevingswet, vraagt ook veel van de persoonlijke vaardigheden. In deze module komen al deze aspecten aanbod.

Direct aanmelden
pexels-nicole-rathmayr-220885compress4

Duurzaamheid

Module 4

Met de integrale wetgeving van de Omgevingswet, is kennis over de milieuwetgeving niet meer los te zien van ons vakgebied.

Integrale kennis is nodig om de juiste besluiten en procedures te overzien.

Direct aanmelden
VTH opleiding

Opleiding VTH

Volledige opleiding

Volg de totale opleiding VTH / ABW 1 door 14 lesdagen, 19 e-learnings en 2 examens te volbrengen.

Behaal het diploma VTH / ABW 1 door de opleiding als één pakket af te nemen met een mooie korting.

Direct aanmelden

VTH opleidingen

In het voorjaar 2023 heeft Envire Omgevingsopleidingen een modulair concept van opleidingen voor Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) gelanceerd. Ons antwoord op de huidige ABW 1 opleiding. De opleidingen kenmerken zich door een aantal elementen:

  • Modulaire opzet: 4 modules voor ieders (sub) vakgebied
  • Afwisselend: e-learnings gecombineerd met praktijk bijeenkomsten
  • Actueel: de opzet is zo gemaakt dat wijzigingen direct in de programma’s meegenomen worden
  • Vakinhoudelijk sterk: met toonaangevende docenten uit de praktijk
  • Leuk! Wij staan voor leren geweldig maken, en willen dan ook dat de opleidingen leuk zijn om te volgen
  • Afsluitend diploma: Na afronding van elke module ontvang je een certificaat. Na succesvolle afronding van alle modules ontvang je een door de examencommissie erkend diploma, 

In 2024 zal  in samenwerking met diverse opdrachtgevers en belanghebbenden ook de verdieping (ABW 2) vorm worden gegeven. 

Examinering

De onderstaande modules leiden op tot het diploma VTH, voorheen bekend als het traditionele diploma ABW 1.

VTH / ABW 1:

We beschikken over een eigen examencommissie, samengesteld uit een zorgvuldige selectie van ervaren leden, gerenommeerde professionals binnen de sector en deskundigen met uitgebreide praktijkervaring.

Voor de modules geldt een aanwezigheidsplicht en het goed afronden van de e-learnings. Daarnaast sluiten de modules Casemanagement en Bouwplantoetsing -toezicht/handhaving afgesloten met een examen opgesteld en geaccrediteerd door de examencomissie.