Skip links

Wkb.

Home » Wkb

In deze modules verdiepen we ons in de Wkb, oftewel de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Het doel van Wkb is het verbeteren van de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht door het inschakelen van private kwaliteitsborgers. Daarnaast wordt de aansprakelijkheid van de opdrachtnemer uitgebreid, om meer fouten en gebreken te voorkomen binnen de bouw. Met de komst van deze wetgeving gaat er dus veel veranderen voor de fysieke leefomgeving. Zowel de bouw, de gemeenten en omgevingsdiensten moeten na komst van deze wetgeving anders te werk gaan. In de verschillende cursussen nemen we je mee in wat de verandering met de komst van de Wkb voor jou betekent.

pexels-tamil-vanan-4966809compress1

Introductie cursus Wkb

Basisbeginselen

Als ondernemer weet je dat kwaliteitsborging van cruciaal belang is voor een succesvolle bedrijfsvoering. In deze cursus zoomen we in op de interne kwaliteitsborging: Hoe toon ik aan dat mijn gebouw voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit en hoe bouw ik een opleverdossier op?

Direct aanmelden
pexels-binyamin-mellish-1500459compress1

Module Wkb

Privaat Stelsel

Als aannemer, opdrachtgever, leverancier of adviseur is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de juridische gevolgen van de veranderingen in het bouwrecht. Deze module neemt je mee door de implicaties van de wijzigingen van het Wkb, zodat je voorbereid bent op eventuele uitdagingen.

Direct aanmelden
pexels-expect-best-323705compress2

Module Wkb

Publiek Stelsel

In deze module nemen we je verder mee in de Wkb. Hoe zorg je ervoor dat het bouwwerk voldoet aan het bouwbesluit en straks ook het Besluit bouwwerken leefomgeving? Welke instrumenten zijn er? Hoe controleer je de bouwkwaliteit? Dit zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen.

Direct aanmelden
pexels-kateryna-babaieva-2760243compress8

Module gevolgen Wkb

voor de bouw

In deze module nemen we je mee door de veranderingen voor alle partijen in de bouw na de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Aan het eind van deze training heb je een beter inzicht in hoe je de kwaliteit van je bouwwerk kunt waarborgen en mogelijke sancties kunt voorkomen.

Direct aanmelden
VTH opleiding

Workshop Wkb

kleine bouwwerken

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen komt er aan. Het doel van de wet is de bouwkwaliteit in algemene zin te verbeteren. De overheid wil meer toezicht en controle op de kwaliteit van de bouw en wil ervoor zorgen dat de consument krijgt wat is afgesproken.

Direct aanmelden

VR technologie

E-learning omgeving

Gekwalificeerde opleiders