Opleiding VTH

De opleiding Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (ABW1) biedt een grondige kennismaking met alle aspecten van het VTH-vakgebied. In vier modules duik je dieper in de toepassing van de Omgevingswet, leer je verschillende procedures kennen, krijg je inzicht in bouwwet- en regelgeving en ontdek je hoe duurzaamheid in de praktijk wordt toegepast. Daarnaast biedt deze opleiding een kijkje achter de schermen van de overheid, waarbij je leert waar je rekening mee moet houden. Bovendien omvat de opleiding softskillstrainingen die je helpen je vaardigheden te verbeteren, zodat je je werkzaamheden nog effectiever kunt uitvoeren.

De opleiding VTH bestaat uit vier modules:

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de inhoud van de modules? Klik hierboven op het linkje om meer te lezen over de inhoud van de specifieke modules.

Voorkennis
Voor deze opleiding verwachten we niet dat je al veel ervaring hebt als vergunningverlener, casemanager, toezichthouder, bouwplantoetser, handhaver, of in een vergelijkbare functie. Geen zorgen als je nog nieuw bent in het vakgebied!

Hoewel bouwkundige kennis geen vereiste is, kan het handig zijn voor de module Bouwplantoetsing, -toezicht en handhaving. Maar maak je geen zorgen, we begeleiden je stap voor stap, dus je kunt gemakkelijk meekomen, zelfs als je nog niet veel weet over bouwkunde.

Afronding
Heb je de hele opleiding VTH met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een erkend diploma! 
De modules rond je af met een certificaat. Ook deze zijn erkend en getekend door de examencommissie. 

Kosten 
Benieuwd naar de kosten per module? Die vind je terug in de bovenstaande links. Meld je je direct aan voor alle modules? Dan ontvang je een korting voor de gehele opleiding. De totale opleiding bedraagt dan €6175,-. 

Inschrijven?
Wil je je inschrijven voor de opleiding VTH? Dat kan via de modules. Zo kan je zelf kiezen welke module je als eerste wilt volgen.
We adviseren je wel om te starten met de module Hoe werkt de overheid? Voor  de overige drie modules kan je zelf de volgorde bepalen. 

Mocht je alleen een losse module willen volgen? Ook dat kan! Klik op de modules voor meer informatie en inschrijven.