Skip links

Omgevingswet.

Home » Omgevingswet

De Nederlandse regering is momenteel bezig met de invoering van de Omgevingswet. De Omgevingswet is de bundeling van een reeks wetten met betrekking tot het beheer van de leefomgeving in Nederland. Dit omvat wetten over bouwen, milieubescherming, waterbeheer, ruimtelijke ordening en natuurbehoud. Het doel van de nieuwe wet is de regels voor ruimtelijke ontwikkeling te vereenvoudigen en te bundelen in één enkele wet, zodat het gemakkelijker wordt met bouwprojecten te beginnen. Dit zal het proces voor zowel particulieren als gemeenten efficiënter maken. Maar wat betekent dit voor jouw dagelijkse werkzaamheden? Wat blijft er hetzelfde en wat verandert er? In deze cursussen nemen we je mee in dit proces en de nieuwe samenhang van de wet.

leiden-g28fad996e_1280

Introductiecursus Omgevingswet

Basisbeginselen

Deze cursus is een onmisbare bron voor iedereen die beter wil begrijpen hoe het nieuwe stelsel werkt. Met een beter begrip van waarom de wet komt, wat de doelen en verwachte effecten van deze doelen zijn, kun je als bedrijf en als particulier goed voorbereiden op de komst van de wet.

Direct aanmelden
Overig

Basiscursus Omgevingswet

Stelsel en instrumenten

In de basiscursus Omgevingswet: Stelsel en Instrumenten, gaan we dieper in op de komst van de Milieuwet en de daarmee gepaard gaande veranderingen. De cursus behandelt alles van de beleidscyclus tot de verschillende kerninstrumenten.

Direct aanmelden
pexels-monica-silvestre-4249477compress5

Omgevingswet verdieping bouw

Verdieping

Met de komst van de Omgevingswet verandert ook het Bouwbesluit. In de cursus van Bouwbesluit naar Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) zullen de deelnemers een goed inzicht krijgen in de grondslag van Bbl en welke wijzigingen in zijn gegaan.

Direct aanmelden
pexels-nicole-rathmayr-220885compress4

Omgevingswet verdieping Juridisch

Verdieping

In de verdiepingscursus Omgevingswet verdieping Juridisch nemen we je verder mee in de juridische kant van de Omgevingswet. Wat zijn de juridische gevolgen van deze verandering? Wat verandert er voor de vergunningplicht en het bevoegd gezag? Deze onderwerpen komen aan bod in deze verdieping.

Direct aanmelden
pexels-pixabay-416405compress3

Omgevingswet verdieping Milieu

Verdieping

De verdiepingscursus Milieu gaat dieper in op wat de komst van de Omgevingswet betekent voor het milieu aspect. Tijdens de cursus neemt de docent je mee in het Besluit activiteiten leefomgeving, milieubelastende activiteiten en de verhouding tot het Omgevingsplan.

Direct aanmelden
pexels-rodolfo-quirós-2219024 (1)compress2

Omgevingswet verdieping RO

Verdieping

De verdiepingscursus Ruimtelijke Ordening, ofwel RO, gaat in om wat de komst van de Omgevingswet en het nieuwe Omgevingsplan betekent voor de RO’ers. In deze module behandelen we het gehele proces rondom het wijzigen van het Omgevingsplan.

Direct aanmelden

VR technologie

E-learning omgeving

Gekwalificeerde opleiders