Traineeships

Envire biedt haar opdrachtgevers diverse traineeships aan. Het voordeel van deze opleidingen is dat het mes aan twee kanten snijdt. Voor de trainees/ starters in het werkveld, is het prettig om een zachte landing te hebben. 

Vaak komen zij vanuit de schoolbanken, of zijn ze nieuw in het vakgebied. Dan is het fijn dat iemand je uitlegt hoe het speelveld in elkaar zit, je meeneemt in de meest voorkomende handelingen én ervoor zorgt dat je binnen 1-2 jaar zelfstandig je functie uit kan voeren. Voor werkgevers is het prettig dat zij deels ontzorgt worden. De startende medewerker hoeft niet alleen op de werkvloer opgeleid te worden, maar leert ook essentiële kennis en vaardigheden om het werk goed uit te kunnen voeren. Daarnaast is er ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de programma’s. 

Momenteel kent Envire twee verschillende varianten van traineeships:

Traineeships

Op verzoek van diverse opdrachtgevers kunnen wij traineeships volledig incompany verzorgen. Bijkomend voordeel is dat dit desgewenst inhouse plaats vindt, en naar eigen smaak en keuze kan worden uitgebreid/ aangepast en volledig op maat kan worden gemaakt. Zo zien de deelnemers dan bijvoorbeeld de lessen in de leeromgeving naar eigen huisstijl, etc. 

Voorbeelden van traineeships op maat zijn; 

Adviseur RO: een traineeship voor afegestudeerde planologen en stedelijk ontwikkelaars.

Jurist RO: een traineeship voor de startende juristen Ruimtelijke Ordening. 

BWT: een traineeship Bouw en Woningtoezicht. De huidige opleiding VTH/ABW, aangevuld met meer softskills coaching en intervisie.

Alle traineeships worden zorgvuldig en in overleg vormgegeven en bestaan onder andere uit een combinatie van e-learnings, praktijkbijeenkomsten, VR, en inspiratiesessies die de trainee alles leren over het vakgebied. 

Traineeship in samenwerking met de Vereniging Bouw en Woningtoezicht

Dit is een open traineeship in samenwerking met de Vereniging Bouw en Woningtoezicht en onderdeel van hun landelijke arbeidsmarktcampagne. Het doel van deze campagne is meer nieuw talent voor het vakgebied VTH aan te trekken. 

Met het aanbieden van een branchebreed traineeship zorgt de Verening BWT ervoor dat de nieuwe medewerkers klaar staan voor de toekomst. Meer lezen? 

Onderdeel van het traineeship is onze opleiding VTH/ ABW-1 opleiding. Op deze pagina lees je er alles over.

Meer weten over incompany of maatwerk trajecten?

Interesse in maatwerk en/of incompany educatie van Envire? Neem dan contact met ons op. We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.