Over Envire

Envire verzorgt scholing voor organisaties die te maken hebben met de fysieke leefomgeving: de bouw, infrastructuur, vergunningverlening, toezicht & handhaving (VTH), milieu, natuur, cultureel erfgoed en duurzaamheid. Envire brengt sinds 2021 lesstof  en wetgeving op een stimulerende manier tot leven. Dat dit aanspreekt is zeker: in onze eerste jaar hebben wij al voor 60 opdrachtgevers en 2300 deelnemers mogen werken.

Onze leervormen

Fysiek, online of een combinatie van beide

Wij ontwikkelen onze opleidingen op basis van kwaliteitscriteria. Dat wil zeggen dat we niet alleen uitgaan van pure theorie maar vooral kijken: “Wat hebben deze professionals nu echt nodig om in de praktijk hun werk goed te kunnen doen?”. En hoe kunnen we zorgen dat ze voldoen aan de eisen van de kwaliteitscriteria? Daarbij mag ook de vraag vanuit de markt niet ontbreken. Wat zijn de ontwikkelingen? Waar ligt de behoefte?

Zo is onze unieke leermethode tot stand gekomen. Theorie, praktijk en softskills in één opleiding. Kortom: een opleiding die je niet alleen voor het papiertje haalt, maar waar je ook écht iets aan hebt, vanaf dag 1.

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens deze lessen, bijeenkomsten of cursusdagen:

Gaat de docent met de deelnemers in gesprek over de praktijk.

Ga je aan de slag met een casus uit (eigen) praktijk.

Maak je samen met de groep en de docent de vertaling naar je dagelijkse werk.

Je bereidt je hierop voor door het volgen van de bijbehorende e-learning(s). We werken niet alleen aan ‘hard skills’ die je kunt leren door je lesstof eigen te maken. Ook maak je een verdiepingsslag met ‘soft skills’ die meer persoonsgebonden zijn.  Bijvoorbeeld:

Inzicht krijgen in je sterke en zwakke punten.

Politieke beïnvloeding inclusief rollenspel met een wethouder.

Spelen van een escape room waarin samenwerken en communicatie met elkaar belangrijk is.

Hierdoor wordt ons aanbod boeiend en praktijkgericht, waardoor je het meeste uit de opleiding haalt.

Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality

Bij onze unieke leermethode horen nieuwe technieken. Dit moet er niet alleen leuk uit zien, maar vooral waarde toevoegen. Dat doen we bijvoorbeeld door onze eigen VR-stad ‘Envire City’, die we gebruiken om wet- en regelgeving tot leven te laten komen.

Een ander voorbeeld zijn onze 3D visuals, waarmee we de schil van een bouwwerk visueel maken. Door steeds een stap verder te klikken zet je het bouwwerk steeds verder in elkaar. Zo worden alle stappen in het bouwproces (van fundering tot dak) duidelijk.

Ons leerplatform

Alle informatie binnen één omgeving

Ons digitale online leerplatform is de ruggengraat van onze organisatie. Hierin vind je alles terug: roosters, alle online content zoals e-learnings, naslagwerk, etc. Het is beschikbaar voor de deelnemende organisaties en cursisten. Als er al een eigen platform is, is het vaak mogelijk om een koppeling te maken tussen de twee.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Interesse in de mogelijkheden van leren bij Envire? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord met een advies op maat.