Lees hier meer over Envire.
Wie is Envire?
Envire maakt leren geweldig! Dat is niet alleen onze slogan, maar ook onze houding. Wij verzorgen opleidingen, cursussen en trainingen voor de fysieke leefomgeving. Voor alle partijen die zich bezighouden met de wereld van bouw, infra, vergunningverlening/handhaving, milieu, natuur, cultureel erfgoed en duurzaamheid. Voor gemeentes, bouwbedrijven, woningcorporaties, onderhoudsbedrijven, onderaannemers, kortweg de hele keten.
Envire is in januari 2021 gelanceerd en kent een prachtige start. Met toonaangevende docenten brengen wij de lesstof op een leuke manier tot leven. Dit hebben wij het eerste jaar al voor 60 opdrachtgevers en 2300 deelnemers gedaan! Met een klein team, verzorgen wij vanuit ons kantoor in Leiderdorp verschillende diensten.
Lees verder.
De Netflix gedachte
We ontwikkelen onze e-learningsmodules via de ‘Netflix’ gedachte. We maken toegankelijke e-learnings met vragen, opdrachten, links naar erkende websites of artikelen. Je kan onze e-learnings op elk gewenst moment volgen.
Mogelijkheden
De e-learnings zijn zowel los als in abonnementsvorm af te nemen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor op maat gemaakte e-learnings in eigen huisstijl en vormgeving. De opnames vinden plaats in onze studio in Leiderdorp of desgewenst op de locatie van de opdrachtgever. We bieden daarnaast ook de mogelijkheid om e-learnings of delen daarvan buiten op te nemen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op!
Bekijk onze video om meer over onze methode te weten te komen!
Praktijkbijeenkomsten
Wij geloven in het concept van Blended Learning, oftewel, een gemixte stijl van leren. Naast de e-learnings, bieden wij aanvullende praktijksessies aan. Tijdens deze lessen, bijeenkomsten of cursusdagen:
- zoek je samen met de docent de verdieping op;
- ga je met de docent met in gesprek over de praktijk;
- ga je aan de slag met een casus uit (eigen) praktijk;
- maak je samen met de groep en de docent de vertaling naar je dagelijkse werk.
Dit kan doordat je je thuis via de e-learning(s) voorbereid op de lesdag. Het is daarom belangrijk dat je je zicht goed voorbereid.
Naast sessies voor hardskills (inhoudelijke lessen) bieden wij ook sessies aan voor softskills. Daarbij is er een ruim aanbod aan mogelijkheden en staan we altijd open voor nieuwe suggesties. Voorbeelden van sofstkills-sessies die wij voor klanten hebben uitgevoerd zijn:
- Inzicht krijgen in je eigen sterke en minder sterke competenties doormiddel van de DISC.
- Politieke beïnvloeding inclusief rollenspel met een wethouder.
- Het spelen van een escape room waarin samenwerken en communiceren belangrijk is.
Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de lessen interessant en praktijkgericht te maken, om zo steeds het leerrendement te vergroten.
Blended learning
Wij geloven in het concept van Blended Learning, of terwijl, een gemixte stijl van leren.
Tijdens deze lessen, bijeenkomsten of cursusdagen:
- zoekt de docent de verdieping op;
- gaat de docent met de deelnemers in gesprek over de praktijk;
- ga je aan de slag met een casus uit (eigen) praktijk;
- maak je samen met de groep en de docent de vertaling naar je dagelijkse werk.
Dit kan doordat de deelnemers zich thuis via de e-learning(s) hebben voorbereid op de lesdag. Het is daarom belangrijk dat de deelnemer zicht goed voorbereid.
Naast hardskills (inhoudelijke lessen) bieden wij softskills sessies. Ook hierin bieden we verschillende mogelijkheden. Voorbeelden die wij voor klanten hebben uitgevoerd zijn:
- Inzicht krijgen in je eigen sterke en minder sterke competenties doormiddel van de DISC.
- Politieke beïnvloeding inclusief rollenspel met een wethouder.
- Spelen van een escape room waarin samenwerken en communicatie met elkaar belangrijk is.
Wij gaan op zoek naar mogelijkheden om de lessen boeiend en praktijkgericht te maken. Hiermee vergroten we het leerrendement.
Bij nieuwe vormen van leren, komen nieuwe technieken kijken. Let wel op: wij zien deze onderdelen als aanvulling op de lessen en integraal onderdeel van wat wij noemen ‘ons didactisch concept’. Het moet waarde toevoegen. Hoe dan wij dat dan?
Bijvoorbeeld door onze eigen gemaakte stad in VR ‘Envire City’.

(Voorbeeld Envire city)
Envire city gebruiken wij om wet- en regelgeving visueel te maken.
Of door gebruik te maken van ‘exploded view’. Hiermee maken wij een schil van een bouwwerk visueel. Bij exploded view visualiseer je een voorwerp dat uit meerdere onderdelen bestaat. Door steeds een stap verder te klikken haal je dit voorwerp verder uit elkaar waardoor de onderdelen meer en meer zichtbaar worden. In dit geval gaat het om een huis. Eerst zie je het huis staan, klik je een stap verder zie je de verschillende lagen in waaruit de muur is opgebouwd. En zo ga je stap voor stap door het huis. . Waardoor de deelnemers sneller zien hoe de schil van een gebouw is ontwikkeld.
Wil je weten wat het verschil is tussen alle verschillende technieken? Zie dan hier onze presentatie van de workshop voor de branche vereniging Develhub.
Onderdeel van ons didactisch concept is Permanente Educatie. Door de lesstof te herhalen en op verschillende manieren mee in aanraking te komen, blijft de kennis actueel.
Heb je een abonnement afgesloten? Dan ontvang je per kwartaal een aanvulling op de lesstof. Dan kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van vragen, artikelen of informatieve filmpjes.
Leerplatform
In het digitale leerplatform is voor onze deelnemers (en desgewenst HR / directie) alles te vinden: de roosters staan klaar, de e-learnings en de certificaten. Het leerplatform is beschikbaar voor al onze deelnemers en kan voor opdrachtgevers op maat worden samengesteld in de gewenste huisstijl. Zo is alles eenvoudig beschikbaar. Is er al een eigen leerplatform? Geen probleem, middels LTI-koppelingen kunnen wij met alle reguliere leerplatformen samenwerken.
Mijn leerplatform.