Skip links

Duurzaamheid.

Home » Duurzaamheid

Met ingang van 1 januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). De richtlijn schrijft voor dat, na 2020, alle nieuwe gebouwen in de Europese Unie bijna energieneutraal zijn. Het doel van BENG is de uitstoot van broeikasgassen door de bouwsector te verminderen en ons gebruik van hernieuwbare energie te verhogen. Om aan de eisen voor BENG te voldoen, moeten nieuwe gebouwen onder andere een uitstekende thermische schil hebben, efficiënte verwarmings- en koelsystemen, en een systeem voor hernieuwbare energie. De eisen voor BENG zijn een uitdaging en vragen om aanpassing, maar ze zijn noodzakelijk als we de klimaatdoelstellingen willen halen. Deze modules zijn onmisbaar voor iedereen die voorop wil blijven in de bouwsector.

pexels-maarten-van-den-heuvel-4254898compress4

BENG

Cursus

In deze 6-delige online cursus leer je hoe je de nieuwe BENG-norm kunt berekenen met behulp van de NTA 8800 rekenmethode. De cursus behandelt ook de structuur van de BENG en hoe deze verschilt van de EPC. Aan het eind van de cursus heb je een duidelijk inzicht in hoe je aan de BENG-norm kunt voldoen.

Direct aanmelden
pexels-pixabay-159375compress3

MPG

Cursus

MPG Circulair bouwen is de toekomst, en het MGP is een belangrijk hulpmiddel voor bouwers en architecten bij het overwegen van de milieueffecten van nieuwe projecten. In deze module ga je je verdiepen in de regelgeving die gaat over de duurzaamheid en de recycleerbaarheid van materialen, en leer je de nieuwe MPG-berekening.

Direct aanmelden
pexels-josh-sorenson-154141compress7

BENG

Verdieping

Wil jij weten hoe je de BENG-theorie toepast in de praktijk? In de BENG-Verdieping leggen we aan de hand van een praktijkcasus, de verbinding tussen de theorie en de praktijk. Zo leer je een BENG berekening te maken en verschillende variaties qua installaties.

Direct aanmelden

VR technologie

E-learning omgeving

Gekwalificeerde opleiders